— energimærkning af små og store ejendomme —

Energimærkning af privathuse

Og få mere at vide

Energimærkning af privathuse

Hvis du ejer et hus, så er det en god idé at tænke på energimærkning – også selvom du ikke står og skal sælge dit hus. Ved at få foretaget en energimærkning af din ejendom kan du få en bedre forståelse af dens energiforbrug og potentielle besparelser.

En energimærkning giver også et klart billede af, hvilke energibesparende foranstaltninger der kan implementeres i dit hus for at reducere omkostningerne og gøre din virksomhed mere bæredygtig.

Hos Energi Optimo kan vi hjælpe med at udføre energimærkning af dit privathus, og vi står klar til at besvare alle dine spørgsmål.

Så tøv ikke med at kontakte os i dag og lad os hjælpe dig med at gøre din ejendom mere energieffektiv og bæredygtig!

Hvorfor er det en god ide at få sit hus energimærket

Energimærkning er en vigtig faktor for alle, der ejer et hus. Energimærkning giver et klart billede af ejendommens energiforbrug og hjælper med at identificere de potentielle besparelser, der kan opnås ved at implementere energibesparende foranstaltninger. En energimærkning kan også hjælpe med at reducere husets driftsomkostninger og dermed øge dets værdi.

Hos en erfaren energimærkningsvirksomhed vil en professionel energikonsulent kunne gennemføre en grundig gennemgang af ejendommen og give en detaljeret rapport over dens energimæssige tilstand. Rapporten vil indeholde anbefalinger til energibesparende foranstaltninger og deres økonomiske fordele.

Bemærk at energimærkning er kun lovmæssigt påkrævet ved salg eller udlejning af et hus. Her skal en gyldig energimærkning skal fremvises ved fremvisning af ejendommen til potentielle købere eller lejere. Det er også lovpligtigt at oplyse om ejendommens energimærkning i eventuelle annoncer og salgs- eller lejekontrakter. På Energistyrelsens hjemmeside kan du læse mere om, hvornår det er lovpligtigt at få udarbejdet en energimærkning.

Fordele ved at få udført en energimærkning af dit privathus:

 
  • Reduktion af leveomkostninger: En energimærkning kan hjælpe med at identificere energibesparende foranstaltninger, der kan reducere omkostningerne ved at leve i huset.

  • Forbedring af ejendommens bæredygtighed: Implementering af energibesparende foranstaltninger vil hjælpe med at reducere ejendommens CO2-udledning og forbedre dens miljømæssige fodaftryk.

  • Styrkelse af husets værdi: En energimærkning kan hjælpe med at øge værdien af huset ved at forbedre dens energieffektivitet og bæredygtighed.

  • Ved udlejning eller salg af hus: Overholdelse af lovgivning. Energimærkning er lovpligtigt ved salg og udlejning, og manglende overholdelse af lovgivningen kan resultere i bøder og andre konsekvenser.

Så hvis du ejer hus, er det en god idé at få udført en energimærkning af en professionel energikonsulent, så du sikre dig at alle regler overholdes korrekt.

Hvordan adskiller energimærkning af

eksisterende bygninger sig fra energimærkning af nye bygninger ?


Ved energimærkning af eksisterende bygninger indplaceres den konkrete bygning på energimærkningsskalaen fra A2020 til G på baggrund af en registrering af bygningens energimæssige kvaliteter.

Ved energimærkning af nye bygninger skal energikonsulenten konkludere, om bygningen lever op til kravene i byggetilladelsen i forhold til de energimæssige krav.

Har du brug for energimærke?

Har du spørgsmål, eller ønsker du at høre mere om energimærkning og vores andre ydelser, er du velkommen til at kontakte os.

Vi udfører også energimærkning af større virksomheder og erhverv. Kontakt os for at få et tilbud!