— Fokus på energibesparende og bæredygtige løsninger —

Byggeteknisk rådgiver

Spar penge og energioptimer din bolig el. virksomhed i dag med en effektiv byggeteknisk rådgiver

Og få mere at vide

Uvildig energirådgivning, der kan betale sig

Effektiv Energiteknisk byggerådgivning

Vi tilbyder energirådgivning ved at vejlede dig om miljømæssige krav og lovkrav til din bolig, ejendom og virksomhed.

Ved

  • Nybygning
  • Ombygning
  • Tilbygning eller ændret anvendelse

er der en række krav, der skal overholdes i henhold til gældende bygningsreglement. Her er EnergiOptimo din byggerådgiver – og hjælper dig i hus med dit hus.

Vi rådgiver både om de miljø- og energimæssige krav til nybyg, men det kan også være i forbindelse med eksempelvis ‘Ændring af anvendelse’ i eksisterende huse.

Det kan fx være, hvis man gerne vil inddrage en tidligere garage til boligareal, og dermed tilføje et ekstra værelse og kvadratmeter til ens hus. I sådan et tilfælde er det vigtigt at kende både de miljømæssige krav, der er til ombygningen – og ligeledes at kende til de mulige energioptimeringer, der kan udføres i forbindelse med byggeriet.

Hos EnergiOptimo er vores beregninger altid lavet efter godkendte og anerkendte beregningsmetoder (SBi anvisning 213).

 

Energioptimering

Vi tilbyder også rådgivning om, hvordan du kan opnå besparelser på dit varme/el-regnskab

At energioptimere kan kræve en stor investering. Derfor er det ikke ligegyldigt, hvor du vælger at begynde. Vi synliggør hvilke investeringer, der kan svare sig og beregner tilbagebetalingstider samt rådgiver om økonomisk tilskud til div. tiltag, som ellers kan være vanskeligt at gennemskue, da tilskudsmulighederne ændres jævnligt.

Hos EnergiOptimo rådgiver vi dig ikke blot om et forslag til EN energiløsning, men bestræber os på at yde dig den bedste byggetekniske rådgivning, således at du kan vælge den BEDSTE energiløsning, og med en prioriteret rækkefølge ved flere løsninger opnår du de største besparelser.

Vi kan enten hjælpe med at lave energimærke til din bolig, hvor vi fungerer som kontrollant, eller vi kan rådgive om, hvordan husene skal bygges for, at de kan blive godkendt.

Vores mission er at gøre en forskel

Ved at energioptimere sparer du penge og reducerer CO2-udledningen, og du afgiver dermed et grønnere og mere bæredygtigt aftryk på miljøet.

For virksomheder er der også stor værdi i “bæredygtig branding”. Et brand er en følelsesmæssig merværdi, der differentierer ét produkt fra konkurrentens, og hvis du som virksomhed er blevet mere bæredygtig, er der ingen skam i at skilte stort med det. Med mere og mere fokus fra forbrugere og stat på bæredygtighed, kan energioptimering af din virksomhed øge din omsætning.

Det er også muligt at få tilskud fra Energistyrelsen, hvis du energioptimerer dit hus. Læs mere om dette her.

Lad os tage en uforpligtende snak om mulighederne for at energioptimere dit hjem eller virksomhed.

Har du brug for energimærke?

Har du spørgsmål, eller ønsker du at høre mere om energimærkning og vores andre ydelser, er du velkommen til at kontakte os.

Vi udfører også energimærkning af større virksomheder og erhverv. Kontakt os for at få et tilbud!

Hvad er energioptimering

Som certificeret energikonsulent står vi klar til at guide dig gennem processen med energioptimering, hvad enten du står overfor at bygge en ny bolig, renovere en nuværende bygning eller udskifte varmekilde. Energioptimering er ikke kun godt for miljøet, det kan også blive en økonomisk fordel for dig som boligejer.

Hvad kan energirådgivning hjælpe med?

Vi tilbyder professionel rådgivning om energioptimering og gennemfører energiteknisk gennemgang af jeres byggeprojekt. Vores erfarne byggetekniske rådgivere hjælper dig med at træffe informerede beslutninger omkring energiforbedringer i dit hjem i forbindelse med nybyg, ombrygning eller renovering.

Nybyggeri: Overholdelse af energikrav og bygningsreglementet

Ved opførelse af en ny bolig er det en god ide at få rådgivning fra en certificeret energikonsulent, inden I påbegynder byggeriet. I er nemlig forpligtet til at leve op til energikrav til nybyggeri, som skal overholde bygningsreglementet. 

Med råd fra EnergiOptimo får I rådgivning om hvilke regler og krav, I skal overholde, samt hvordan I kan implementere de rette tiltag i netop jeres byggeprojekt. 

Vi tilbyder derfor udarbejdelse af energirammeberegning, som er din opskrift på hvorledes byggeriet skal opføres for at overholde gældende energikrav. EnergiOptimo er din rådgiver gennem hele processen.

Renovering: Hvad betyder det for energieffektiviteten?

Renovering kan være nøglen til at gøre din bolig mere energieffektiv og spare på energien. Fordele ved at renovere inkluderer eksempelvis mindre træk, kulde og varmetab i dit hjem. Det kan i nogle tilfælde resultere i en reduceret varmeregning og varmeudgifter. Det kan også være én faktor, der medvirker til stigning af boligens samlede værdi.

Ved at få tætnet jeres bygningsstruktur med en renovering vil I have mindre træk og kulde i boligen, hvilket resulterer i et mere behageligt og sundt hjem.

En energieffektiv renovering kan desuden være medvirkende til at din bolig kan få et bedre energimærke, hvilket kan øge husets markedsværdi. Ligesom den kan være med til at skåne miljøet og gøre din bolig mere bæredygtig.

Hvornår er det et krav at spare på varmen?

Ved renovering kan du desuden overveje at efterisolere, især hvis du foretager ændringer som udskiftning af tagbelægning eller vægbeklædning. Bygningsreglementet specificerer, hvornår det er et krav at gøre. Vi kan hjælpe jer med at vurdere, om jeres renoveringsprojekt risikerer at ryge under kravene fra bygningsreglementet, inden I begynder en stor renovering.

Tilskud til energioptimering

Vi kan også guide jer om tilskudsprocessen. Energistyrelsen tilbyder økonomisk støtte til energiforbedringer, herunder udskiftning af varmesystemer og energirenoveringer. Du kan få tilskud ved at skifte til en grønnere varmekilde som eksempelvis en varmepumpe. Se de aktuelle tilskudsregler og satser på Energistyrelsens hjemmeside.

Erhvervspulje: Energioptimering for virksomheder

For virksomheder tilbyder vi rådgivning om energioptimering og vejledning i forbindelse med at søge om tilskud gennem Erhvervspuljen. Dette kan eksempelvis omfatte udskiftning til LED-belysning, optimering af tekniske installationer og ledelsesmæssig styring af energiforbruget i erhvervsbygninger. Se de aktuelle tilskudsregler og satser for erhverv på Energistyrelsens hjemmeside.

Uanset om du er privatperson eller virksomhed, er energioptimering en investering i fremtiden. Kontakt os for professionel rådgivning og kom bedst muligt i mål med en mere bæredygtig og energieffektiv bolig eller bygning.